Καθηγητής Ελ.Φερεκύδης - Prof. Eleftherios Ferekidis


Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι απόφοιτος του Ζωγραφείου Λυκείου και της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Κωνσταντινούπολης.

Εχει αποκτήσει τον τίτλο ειδικότητας της Ωτορινολαρυγγολογίας ,και έχει εργασθεί  ως Επιμελητής και ως Αναπλ. Διευθυντής στη Δυτ.Γερμανία (Ιατρικός Σύλλογος Nordrhein , Duselldorf).

Εν συνεχεία διετέλεσε Επιμελητής ,Λέκτορας , Υφηγητής , Επίκουρος Καθηγητής , Αναπληρωτής Καθηγητής  και Καθηγητής  στο Πανεπιστήμιο  Αθηνών.

Από το 2001 μεχρι το 2008 διετέλεσε Διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Είναι μέλος πολλών  Επιστημονικών Εταιρειών , ελληνικών και ξένων, και Μέλος συντακτικής επιτροπής Επιστημονικών Περιοδικών ελληνικών και ξένων.

Διετέλεσε "Εκπαιδευτής"  [ Instruktor]  της Αμερικανικής και Γερμανικής Ακαδημίας  Ωτορινολαρυγγολογίας και Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου. Είναι Επισκέπτης Καθηγητής Ω Ρ Λ Κλινικών στη Γερμανία και Αμερική.

Εχει συγγράψει περισσότερες από 100  ξενόγλωσσες εργασίες σε  περιοδικά του εξωτερικού και έχει τιμηθεί με τον τίτλο του επίτιμου μέλους της Παγγερμανικής Εταιρείας της Ωτορινολαρυγγολογίας.

Διατηρεί ιδιωτικό Ιατρείο στην οδό Σόλωνος  Αριθ. 18  και δέχεται  Δευτέρα και Πέμπτη το απόγευμα μόνο με ραντεβού  (Τηλ. 210 3603 731 ).